JellyPages.com

Sunday, 15 December 2013

TAK PERNAH MENJADI

                                                                   Assalammualaikum,


Hari neh jana nak minta pendapat korang nk buat surprise ape utk mama ngn papa, anniversary mereka yang ke 24 tahun rasanya.. 25 december 2013 neh, hari rabu ,senang nak ingt cuti sbb christmas day, hehe, macam sebelum2 neh, kterorg adik beradik beli kfc ngn kek je untuk mama ngn papa, sebab mama suka kfc, papa suka kek, haha.. tp bukan mereka makan sgt pn, anak2 yang lebih.. haha.

Yang bestnye tahun neh, anniversary mereka ada tokwan ngn mak lang sekali.. yahoo.. meriah laa nanti,, jana rasa nak buat makan2 sikit, rasa nya order je laa.. kn, haha, pemalas betol jana neh. J
Pernah sekali jana nk buat surprise kat mama ngn papa la konon.. order pizza hut, jana balik kje pkul 5.00pm, order la pizza pkul 4.35pm kalau xsilap.. jana pn call pizza, order bla bla bla bla… pastu, sampai2 rumah pizza dah sampai.. hahaha, kantoii.. mama pulak yang kne bayar dulu sebab jana sampai lambat sikit je.. bajet pizza tu sampai lambat.. maka dengan itu xjadi la surprise,, sampai rumah gelak2.. sebab xpndai nk bt surprise..

Lg satu penah beli kek kat secret recipe yang besar tu, mama ngn papa xpenah mkn kek2 kat secret recipe, mahal kn, tp xpela..seronok bila tengok mereka seronok, sbb masa kecik2 dulu papa selalu beli kek kat kedai  cina, cantik2 ,ad kartun2, murah je, seronok tak terkata time tu.. pastu skg bila anak2 dah besar, dh kje neh, nak la bg mak ayah kita makan yang best2 kn..

Mama : “mama tnya berapa kak harga kek neh?

Jana : “enth la mama, kakak xingt .. haha (konon2 laa, sbb xnk bgthu)

Mama : berapa, berapa, berapa,? Bla bla bla

Jana : mama sedap x kek neh, papa suka x? ( nak tukar topik la sebenarnya)

Papa/mama :  bla la bla la…

Selepas beberapa hari,, mama terjumpa resit beli kek!!!! Alamakkkkk,, kantoiiii lagii.. aduhh..

rasa macam bila la jana neh nak berjaya buat kerja2 surprise neh,, xpenah menjadi.. hahaha

Ada yang lagi best tahun neh, jana gaji 24hb, esoknya anniversary mereka.. cuti la makanya kn, hahaha. Pastu ada lagi best, bulan neh turn jana dapat kutu,, hahaha, masyuk sekejab je la cte die.. haha, lepas beberapa hari semput sudah,, haha, tp xpe.. demi mama dan papa tercinta, xde masalah.. kakak akan cuba bt yang terbaik untuk mereka! Cewaaahh..  masih xdapat nak balas jasa mereka selama neh.. membuat mereka gembira dan tersenyum adalah sgt indah bt jana.. J

                                           I LOVE YOU SO MUCH MAMAPAPA!


4 comments:

  1. hai dear thanks for following my blog, akak dah follow balik. thanks. nice blog.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai kak.. sama2, jana masih baru dalam dunia blog neh, blog akk pun menarik.. terima kasih byk kak, follow jana balik.. :)

      Delete
  2. Dah beli buang jer smua resit... bru tak kantoi... he..he.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, ok2 lepas neh jana buang terus.. :)

      Delete